Plaatbewerking volautomatisch afbramen

Tijdens de plaatbewerking staan de machines van Ponsnibbeltechniek altijd ingesteld op volautomatisch afbramen of ontbramen. Een braam is een scherp opstaand randje dat ontstaat bij het ponsen of stansen van aluminium, RVS of staal. Dit is onvermijdbaar. Om uw onderdelen geschikt te maken voor verwerking, is het noodzakelijk dat deze bramen worden verwijderd. Onze Euromac machines zijn zo ontworpen dat ze elk product perfect ontdoen van scherpe deeltjes. Alles in 1 productiegang. Als vooraanstaand toeleverancier van metalen halffabricaten kunt u erop rekenen dat wij uw producten vrij van metaalbramen en andere oneffenheden afleveren. Voor professionele plaatbewerking kunt u altijd op ons rekenen.

plaatbewerking afbramen
afbramen plaatbewerking
plaatbewerking afbramen

Methode plaatbewerking ontbramen, afbramen

Afbramen of ontbramen gebeurt bij Ponsnibbeltechniek door middel van een speciaal ontbraamproces tijdens het ponsen of stansen. Gedurende dit proces lopen boven en onder twee geharde kogels langs de contourlijnen van het product om de bramen te verwijderen. Deze rollerbal duwt de braam weg en maakt de scherpe zijkant van het onderdeel mooi glad. Deze plaatbewerking methode heeft een voordeel: de scherpe snijkant wordt gegarandeerd voor 100 procent van scherpe metaaldeeltjes ontdaan. Dankzij dit afbraam gereedschap kunnen we elke contourlijn van willekeurige dikte in aluminium, RVS en staal bewerken. Tot in de kleinste hoekjes. Zo hebt u altijd plaatbewerking van hoge kwaliteit, dat vriendelijk is voor handen.

Nadelen handmatig afbramen, ontbramen

Bij handmatig afbramen is de kans vele malen groter dat er onregelmatigheden aan de snijkanten ontstaan. Vooral bij profielen is die kans volop aanwezig. Bovendien is de kans groot dat de afrondingsstraal bij handmatig afbramen onzuiver wordt met als gevolg een slechte coating. Ook uit het oogpunt van veiligheid en corrosie speelt Ponsnibbeltechniek uitsluitend op zeker. Daarom kozen wij voor volautomatisch afbramen tijdens de plaatbewerking.

Maak van uw ponsprobleem ons probleem en ga voor een handvriendelijk product. Bel direct 0317 – 61 42 00 voor een afspraak.

Ponsnibbeltechniek Rhenen ... beter kunt u niet slagen