Aluminium extrusie en vervormen

Aluminium extrusie of vervormen van metaal, is een van de speciale bewerkingen die wij op onze veelzijdige Euromac ponsmachine kunnen uitvoeren. Vooral aluminium extrusie is zeer gewild. Het biedt veel voordelen waaronder vrijwel onbeperkte mogelijkheden in de vormgeving. Ponsnibbeltechniek heeft een jarenlange ervaring met dit type metaalbewerking. U kunt bij ons terecht voor maatwerk en series. Ook voor complexe opdrachten draaien wij onze hand niet om.

Stansen metaal
Stansen metaal
Stansen metaal

Aluminium extrusie de term

Aluminium extrusie is een term die zowel het product als de bewerking omvat. Het is een techniek waarbij metaal door een matrijs wordt geperst. In deze matrijs zitten eenvoudige of complex gevormde gaten die het eindproduct zijn uiteindelijke vorm geeft. Door dit persen ontstaat een langere lengte waaruit wij de gewenste kleinere lengtes kunnen afkorten. Exact in de vorm van de gebruikte matrijs. Professionele aluminium extrusie kunnen we ook toepassen als basismateriaal voor smeedwerk.

Metaal vervormen de toepassingen

Vervormen is een bewerking die u kunt inzetten voor tal van toepassingen waaronder het stansen van louvres, doordrukkingen of het rollen van verstevigingnaden. Ponsnibbeltechniek in Rhenen kan elk metaalproduct in aluminium, RVS en staal voor u vervormen voor een goed betaalbare prijs. Zowel maatwerk als seriematige producten.

Talloze mogelijkheden bij vervormen

Vervormen en aluminium extrusie met de Euromac. De uitgebreide mogelijkheden, de hoge nauwkeurigheid en de betrouwbaarheid van onze Euromac ponsmachines maken al uw metaalwensen waar. Dankzij het Flex Hybrid Systeem hebben onze ponsmachines een zeer hoge flexibiliteit. Tijdens het vormgeven hebben wij de volledige controle over de positie en slaglengte van de matrijs. Ongeacht de treksterkte van het metaal. Daardoor kunnen wij elke precisieklus snel en accuraat uitvoeren. Voor u betekent dit altijd de zekerheid van een kwaliteitsproduct.

Cnc Extrusion 01
Cnc Extrusion 02
Cnc Extrusion 03

Voordelen aluminium extrusie, vervormen

Vervormen en aluminium extrusie bieden u veel voordelen. Denk hierbij aan:

  • vrijheid in productontwerp
  • lage kosten
  • lange lengtes
  • laag gewicht
  • goede verhouding sterkte - gewicht
  • goed corrosiebestendig

Onze specificaties voor vervormen

Voor vervormen van halffabricaat kunnen wij plaatwerk verwerken met de volgende afmetingen:

Minimale afmetingen: 500 x 200 mm
Maximale afmeting: 3.000 x 1.500 mm
Plaatdikte: 0,5 - 2 mm

Zoekt u de meest efficiënte oplossing voor vervormen of aluminium extrusie? Maak dan nu een afspraak op 0317 – 61 42 00.

Ponsnibbeltechniek Rhenen ... beter kunt u niet slagen